Yaşam

Taze bakla yemeğinin tanımı, nasıl yapılır?

Adından da anlaşılacağı gibi mevsiminde taze bakla ile yapılan bir yemektir. Bakla kışın ekilen ve ilkbaharda hasadı yapılan bir sebzedir. Makine ömrü yaklaşık bir buçuk aydır. Vitamin ve protein açısından zengindir. Depresyon ve uykusuzluk gibi sorunları olan bireyler tarafından tüketilmesi tavsiye edilir.

Taze bakla küspesi tanımı aynı zamanda pratik, besleyici ve oldukça ekonomik bir seçenektir. Taze bakla unu tanımı yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar şunlardır;

  • Taze bakla kararmaması için limonlu suda bekletilmelidir.
  • Baklalar yemeğe eklenirken suyu akıtılmalı ancak yıkanmamalıdır. Bu durumda hem rengini hem de lezzetini korur.

 

TAZE MAVİLERİN TANIMI KAÇ KALORİDİR?

Bir porsiyon taze baklanın tanımı yaklaşık 220 kaloridir.

Malzemeleriniz hazırsa, işte mevsimin en nadide sebzesinden taptaze bakla yemeği tarifi…



TAZE FASULYE TARİFİ

4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

Taze bakla küspesinin tanımı için araçlar;

  • 500 gram taze bakla,
  • 1 soğan,
  • 1,5 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım limon suyu
  • Pul biber, karabiber, tuz,
  • Zeytin yağı,
  • Kaynayan su

Taze bakla yemeği nasıl tanımlanır?



  • Taze baklaları bol suda yıkayarak temizleyin ve küçük küçük doğrayın.
  • Büyük bir kapta, bir çorba kaşığı un ve yarım limonun suyunu iyice çırpın.
  • Kestiğiniz baklaların üzerini kapatacak kadar su ekleyin.
  • Doğradığınız baklaları kararmaması için kaseye koyun ve karıştırın.
  • Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  • Bir tavaya zeytinyağı ve soğanları alıp orta ateşte kavurun.
  • Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Bu aşamada damak tadınıza göre baharat ekleyebilirsiniz.
  • Baklaları suda süzün ve yıkamadan tencereye ekleyin.
  • Birkaç dakika kızartın.
  • Baklaları bir inç kaplayacak kadar kaynar su ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
  • Taze bakla yemeğiniz kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Baklalar piştikten sonra ocaktan alın.

Taze bakla yemeğinin tanımı, servis önerisi;

Taze bakla tarifini sarımsaklı yoğurt ve kıyılmış dereotu ile servis edebilirsiniz.



Taze bakla yemeği tanımı ile maliyeti nedir?

Taze bakla yemeği tanımına pirinç pilavı, patates salatası veya marul salatası eşlik edebilir.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu